Laatste update:4 november 2020, Code Geel

Vanaf 26 oktober kunnen alle passagiers vanuit of via Nederland, vanuit of via Curaçao of Canada naar Bonaire reizen. Er zijn van maandag tot en met donderdag vier vluchten per dag van Curaçao naar Bonaire.

Om quarantaine te voorkomen moeten alle reizigers uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Bonaire een PCR test afnemen, het resultaat moet negatief zijn.
De test moet uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn afgenomen; vertrek gerekend vanuit Nederland, Curacao of Canada.
Ook moeten reizigers een Gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid invullen. De verklaring is te downloaden op https://www.bonairepublichealth.org

Laatste update: 22 september 2020, 20:30 uur.  Code Oranje

Omdat de zorgcapaciteit in Bonaire beperkt is en het aantal besmettingen stijgt, worden niet noodzakelijke reizen naar Bonaire tijdelijk afgeraden.

Er geldt een lichte lockdown t/m 30 september.

Als u toch naar Bonaire reist, gelden de volgende voorwaarden:

Negatieve coronatest voor reizen naar Bonaire

Reizigers van 13 jaar en ouder uit Europa (Nederland, België, Frankrijk of Duitsland), moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een PCR-test laten zien. Deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn gedaan. Wie geen negatief testresultaat kan laten zien bij aankomst, moet conform de noodverordening van het Openbaar Lichaam Bonaire direct 14 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie.

Verplichte gezondheidsverklaring
Reizigers naar Bonaire zijn verplicht om een online gezondheidsverklaring in te vullen, bij voorkeur 48 uur voor vertrek.  Bij aankomst moet u het formulier (geprint of een digitale kopie op uw telefoon) kunnen tonen aan een medewerker Publieke Gezondheid als daarnaar gevraagd wordt.

 

1 juli 2020

Om naar Bonaire te reizen zijn er de volgende toelatingsprocedures:

 • Voor aankomst op Bonaire dien je 14 dagen aaneengesloten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk.

 • Een negatieve PCR-test met certificaat verplicht  max. 72 uur voor vertrek (aangeraden wordt deze tussen de 48 en 72 uur voor vertrek te laten afnemen). Je moet het certificaat op papier bij je dragen, en op verzoek laten zien tijdens je reis.

 • Gezondheidsverklaring: Verplicht , deze kunt u hier invullen. Denk ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen.

 • Verzekeringen: Reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland

Maatregelen ter plaatse:

 • Social distancing: Houd 1,5 meter afstand van elkaar.

 • Mondkapjes: Verplicht, indien de 1,5 meter afstand niet kan worden bewaard (bijv. tijdens de transfers, of in de aankomst- en vertrekhal)

 • De stranden, supermarkten & bezienswaardigheden zijn geopend zoals je mag verwachten. Wel kan het zijn dat bij drukke bezienswaardigheden een wachttijd is ivm de social distancing

 • Restaurants: geopend, echter is een reservering meestal gewenst

 • Auto huren: dit is mogelijk en raden we zeker aan om de mooiste (en rustige) plekjes van de eilanden op te zoeken.

 

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. wij kunnen dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina.

Contact us  
Tel. +599 777 7949
WhatsApp - Skype - Facetime

Email : info@hakunamatatabonaire.com

 • Facebook
 • Pinterest
 • Instagram

© 2018 Villa Hakuna Matata

Kaya GOB. N. Debrot 168

wijk Hato  , Kralendijk

Bonaire , Nederlandse Antillen